1960-luvun Yhdysvalloissa kiehui. Kansalaisoikeusliike protestoi rotusortoa vastaan ja Vietnamin sodan vastaiset mielenosoitukset toivat opiskelija-aktivismin kampuksilta kaduille. Nuorisokulttuurin ja uudenlaisen poliittisen aktivismin vuosikymmen näyttäytyi toisille välttämättömänä taisteluna demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta ja toisille vaarallisena kapinana laillista järjestelmää vastaan.
Indjerit Khaul Kalsan ohjaama dokumenttielokuva War/Peace kertoo vasemmistoradikaalista Weather Underground –ryhmästä, joka muuttui lyhyessä ajassa opiskelijajärjestön radikaalista siivestä pommi-iskuja tehtailevaksi joukoksi lainsuojattomia, joka pyrki valtion konkreettiseen tuhoamiseen käyttäen pelkoa ja pelottelua välineinään. Toiminta sai äkkinäisen käänteen, kun erään Manhattanin asuinrakennuksen kellarissa rakenteilla ollut pommi räjähti tekijöiden omiin käsiin tuhoten rakennuksen joka muistetaan nimellä ’Townhouse’. Dokumentissa Weather Undegroundista kertovat tutkijoiden lisäksi vuosikausia virkavaltaa paossa eläneet ryhmän aktiivit, jotka nyttemmin ovat löytäneet uudelleen paikkansa yhteiskunnassa.
War/Peace on dokumentti, joka kuvaa itseään suorasukaisesti propagandaelokuvaksi. Elokuva kysyy, mitä radikalismi tarkoittaa ja millaista maailmaa sen avulla voidaan ajaa. Kertoessaan Weather Undregroundin tarinaa War/Peace punoo samalla yhteyksiä nykypäivän yhteiskunnallisiin kipupisteisiin: rahan valtaan ja demokratian tilaan.
Oppimateriaalin teemoja ovat radikalisoituminen, propaganda, 1960-luvun vasemmistoradikaalit liikkeet ja Yhdysvaltojen lähihistoria.